Är det dags att köpa en ny bil? Se då till att få så låg ränta som möjligt på ditt billån. Här hjälper vi dig att enkelt hitta den lägsta räntan.

När du ska hitta ett lån till ditt nästa bilköp är det viktigt att du hittar en bra långivare som ger dig en låg ränta och ett enkelt sätt att betala. Här visar vi dig de mest populära tjänsterna för att hitta bra billån.

Vi rekommenderar Zmarta för billån »

Med Zmarta får du flera alternativ på långivare och väljer själv var du vill låna.

Bäst billån 2024

Det bästa du kan göra när du vill hitta ett billån med så bra ränta som möjligt är att använda en låneförmedlare — då gör du bara en enda ansökan och får sedan flera olika banker att välja mellan.

Vi har varit i kontakt med Rebecka Svensson på jämförelsetjänsten bästbillån.com. Hon lägger till att en låneförmedlare också endast använder sig av en UC för att ta fram flera förslag. Skulle du göra det själv skulle en UC tas ut för varje långivare du kollar erbjudande hos. Till sist nämner hon att en låneförmedlare är helt kostnadsfri och ofta tar de fram erbjudanden från nästan 40 långivare åt dig.

Här är de bästa förmedlarna av billån i Sverige:

Förmedlare RäntaAvgift
Lendo
2.95 - 29.95
0 kr
Comboloan
2.95 - 26.08
0 kr
Enklare
2.95 - 29.5
0 kr
Advisa
2.95 - 26.05
0 kr
BestRate
2.95 - 29.95
0 kr
Compricer
2.95 - 26
0 kr
Compari
2.95
0 kr
Zmarta
2.95 - 29.5
0 kr

Vilken ränta du erbjuds är individuellt, och både din personliga ekonomi, storleken på lånet samt avbetalningstiden avgör hur låg ränta du kan få.

Alla billån 2024

Om du inte vill använda en låneförmedlare finns det många banker du kan ansöka om billån hos — här samlar vi de bästa billånen på marknaden.

Bank RäntaAvgift
Coop MedMera Bank
3.7 - 9.9
0 kr
OKQ8
3.89 - 7.89
0 kr
Komplett Bank Lån
4.9 - 19.9
0 kr
Brixo
39.48 - 29.95
0 kr

Frågor och svar

Har du frågor inför ditt billån? Här samlar vi vanliga funderingar från blivande bilköpare.

Varför använda låneförmedlare?

De största fördelarna att använda en låneförmedlare som Compricer, Lendo eller Advisa för att hitta det bästa lånet inför bilköpet är att du får många olika erbjudanden utifrån bara en kreditupplysning, och dessutom att du i lugn och ro kan sitta och välja ut det bästa lånet hemma i soffan.

Det är viktigt att du inte tar för snabba beslut där du kanske inte blir helt nöjd i slutändan. Låt därför ditt val av långivare ta den tid det behöver, och undvik stress i den mån det är möjligt.

Hur får jag lägst ränta?

När du ska ta ett privatlån är det viktigt att du tänker på hur din egen privatekonomi ser ut. För att förbättra dina möjligheter att få ett bra billån med så låg ränta som möjligt ska du:

  • Ha inte för många nyttjade krediter som avbetalningar
  • Undvik kreditkortsskulder
  • Inte ha för många kreditupplysningar (använd en låneförmedlare som Lendo eller Enklare)

Om du vill undersöka din egen kreditvärdighet utan att göra en kreditupplysning kan du använda appen Kreddy som är helt gratis. Där ser du snabbt vilken kreditvärdighet du har och du får dessutom tips om vad du kan göra för att förbättra den.


Om artikeln


  • Titel: Bästa billånet 2024
  • Skribent: Konsumentmagasin
  • Senast verifierad: 2 februari 2024