Behöver du låna pengar och har fått en betalningsanmärkning? Lugn, det finns alternativ för dig också — här samlar vi dem.

Låna trots betalningsanmärkning »

Att få en betalningsanmärkning kan kännas riktigt jobbigt, och även om det innebär en del begränsningar kring vad du kan ta för lån så är hoppet inte ute — det finns flera alternativ för dig med betalningsanmärkning!

Lån med betalningsanmärkning

Om du vill låna trots att du har en betalningsanmärkning kan du vända dig till de här låneförmedlarna för att hitta ditt allra bästa alternativ.

Bästa låneförmedlarna vid betalningsanmärkning:

Låneförmedlare RäntaAvgift
Advisa
2.95 - 26.05
0 kr
BestRate
2.95 - 29.95
0 kr
Zmarta
2.95 - 29.5
0 kr

Våra låneförmedlare låter dig välja mellan olika banker som alla erbjuder dig lån trots att du har en betalningsanmärkning. Du får många alternativ att välja mellan trots att det bara görs en enda kreditupplysning hos UC.

Vanliga frågor

Betalningsanmärkningar och lån leder naturligtvis till många frågor. Här samlar vi de vanligaste frågorna från våra läsare. Om din fråga inte redan är besvarad får du gärna höra av dig via kontaktformuläret.

Kan jag låna trots en betalningsanmärkning?

Det är många som tror att det inte går att låna alls när man har en betalningsanmärkning, men så är inte fallet — det finns några långivare och banker som låter dig låna trots att du har en betalningsanmärkning.

Du hittar dem enkelt hos låneförmedlarna Zmarta eller Advisa.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning får du när du har missat en betalning trots att den har gått till indrivning, det som oftast kallas för inkasso. Betalningsanmärkningen fungerar sedan som en varningsflagga för de banker och långivare som du ansöker hos, eftersom det är en indikation på att du tidigare haft svårt att betala av ett lån eller en kredit.

Att ha en betalningsanmärkning hindrar en från att ingå en del avtal, däribland det hyresavtal du tecknar när du skaffar en hyresrättslägenhet eller det avtal du tecknar när du skaffar ett mobilabonnemang — se bästa mobilabonnemang. Det är därför extra viktigt att undvika att få betalningsanmärkningar i ung ålder.

Bli av med en betalningsanmärkningar

Om du har fått en betalningsanmärkning och vill bli av med den behöver du göra två saker:

  1. Betala av din skuld
  2. Vänta tills anmärkningen avskrivs efter 3 år

Det går inte att bli av med en betalningsanmärkning snabbare än dessa tre år efter att du har betalat av skulden, så var noga med att betala dina räkningar i tid och ring direkt till banken eller långivaren om det är så att du har missat en betalning — ibland kan de stoppa processen innan din betalningsanmärkning har blivit klar.

Vad är en borgenär?

En så kallad borgenär kan behövas om du personligen inte har tillräckligt god ekonomi för att få ta ett lån. Borgenären utgörs av en annan person som går i god för dig och som erbjuder sig att ta över risken för lånet i den händelse att du själv inte kan betala ränta och amortering av lånet.

Denna borgenär kan innebära att du får låna pengar trots din betalningsanmärkning. Det är dock viktigt att känna till att även borgenären blir straffad om du inte betalar av dina lån som du ska; det är alltså ett stort ansvar för din del. Var försiktig och var öppen med om du skulle få problem att betala, så löser ni det tillsammans.


Om artikeln


  • Titel: Låna med betalningsanmärkning 2024
  • Skribent: Konsumentmagasin
  • Senast verifierad: 7 mars 2024