Behöver ditt företag låna pengar? Här hittar du alla långivare och låneförmedlare för företagslån i Sverige.

Ska ert företag expandera? Är det dags att ta tag i den där produktidén ni funderat på länge, men inte har kapital för att göra till verklighet? Då är det ett pålitligt företagslån med låg ränta ni behöver, som vi har samlat på den här sidan.

Låneförmedlare för företagslån

För det bästa utgångsläget bör ni använda en låneförmedlare för ert företagslån, eftersom ni då får möjlighet att ta in erbjudanden från flera olika långivare och själva avgöra var ni vill ta ert lån.

Låneförmedlare som erbjuder företagslån:

Förmedlare Upp tillUppstart
BestRate
3 miljoner
Ja
Ponture Företagslån
40 miljoner
Ja
Zmarta Företagslån
5 miljoner
Ja
Fakturino
60 miljoner
Ja

Långivare för företagslån

Om ni vill vända er till en specifik långivare istället för en låneförmedlare för företagslån finns dessa att välja mellan.

Långivare som erbjuder företagslån:

Långivare Upp tillLöptid
Corpia Företagslån
3 miljoner
1 - 36 mån
Qred
1 miljoner
1 - 18 mån
Approva Företagslån
0.3 miljoner
2 - 18 mån
CapitalBox
2 miljoner
1 - 36 mån
Froda
2 miljoner
1 - 36 mån
Toborrow Företagslån
20 miljoner
3 - 60 mån

Kom ihåg att ni får bättre förutsättningar att hitta ett företagslån med så låg ränta som möjligt om ni använder en låneförmedlare för företagslån istället för en specifik långivare.

Lån till nystartade företag

Har ni precis startat upp ert företag och behöver få in kapital, utan att kunna uppvisa ett årsbokslut ännu? Då finns det långivare som ni kan ansöka hos nedan.

Långivare som erbjuder företagslån till nystartade företag:

Företagslån Upp tillLöptid
BestRate
3 miljoner
1 - 15 mån
Ponture Företagslån
40 miljoner
3 - 60 mån
Zmarta Företagslån
5 miljoner
1 - 60 mån
Fakturino
60 miljoner
1 - 60 mån

Ett företagslån är ett utmärkt sätt att snabbt få in kapital för att kunna realisera er företagsidé — se bara till att ha ett tydligt syfte med ert företagslån; betala inte av löpande avgifter med lånet utan använd det till att investera och expandera er verksamhet.

Tänk på detta vid företagslån

När ni har bestämt er för att ta ett företagslån är det bra att ha ett par detaljer i åtanke när ni gör er ansökan hos någon av aktörerna ovan.

Syfte med företagslånet

Till att börja med bör ni ha ett tydligt syfte med ert företagslån. Detta innebär i grunden att ni bör ha en affärsplan som ni vill använda extra kapital för att realisera; detta ökar era chanser att få ett bra företagslån till så låg ränta som möjligt — och det betydligt!

Bäst ränta med företag

För att få den allra lägsta räntan på ert företagslån är det viktigt att ni presenterar så pass bra finanser som möjligt vid er ansökan. Detta kan röra sig om att ni kan uppvisa att företaget är vinstdrivande, att ni har låg skuldsättning och att er affärsmodell innebär låg risk.

Lån till olika bolagstyper

Att låna pengar till ett företag är inte begränsat till aktiebolag, utan är en möjlighet även för andra bolagstyper. Följande bolagstyper får låna pengar hos de aktörer vi anger på den här sidan:

  • Aktiebolag (AB)
  • Handelsbolag (HB)
  • Kommanditbolag (KB)
  • Enskild firma (EF)

Om er firma är ett handelsbolag, ett kommanditbolag eller en enskild firma är det viktigt att komma ihåg att bolagsmännen är ansvariga för bolagets ekonomiska situation — ni har alltså inte samma skydd som i ett aktiebolag, och ett företagslån kan innebära en personlig risk om företaget skulle få problem att amortera; då blir ni själva betalningsskyldiga.

Företagslån eller företagskredit?

Ibland kan det vara så att du tror att du behöver ett företagslån till ditt företag, när du kanske egentligen behöver en företagskredit — då får ni ett kreditkonto som ni kan ta ut pengar från när ni behöver det. Skulle ni inte behöva några pengar för stunden kan ni låta dem ligga på kreditkontot, och när behovet uppstår har ni en snabb och enkel tillgång till en kredit redo att användas.


Om artikeln


  • Titel: Bästa företagslånet 2024
  • Skribent: Konsumentmagasin
  • Senast verifierad: 3 mars 2024