Jämför de bästa hörlurarna med aktiv brusreducering och hitta modellen som passar dig.

Den senaste trenden på hörlursmarknaden är hörlurar med aktiv brusreducering, och det är inte utan anledning — det ger både bättre ljud och skyddar dig mot oljud runt omkring dig.

Bästa brusreducerande hörlurarna

Dessa är de bästa trådlösa brusreducerande hörlurarna som finns att köpa just nu enligt våra tester.

1. Sennheiser Momentum Wireless 3

Den tredje modellen i Sennheisers berömda Momentum Wireless-serie har nyligen släppts och är ingenting annat än häpnadsväckande bra med tanke på priset. Sitter bekvämt på huvudet, väger inte för mycket och har en väldigt effektiv brusreducering som fungerar i såväl flygplan som på bussen. Momentum Wireless 3 är dessutom en av de snyggaste hörlurarna just nu.

Finns i färgerna svart och off-white.


Sennheiser Momentum Wireless 3

Hitta det lägsta priset »

Följande affärer säljer Momentum Wireless 3:

2. Sony WH-1000XM3

Därefter kommer vi till storsuccén från Sony, som erbjuder en extra fin brusreducering med dubbla brusmikrofoner, och ett ljud som imponerar. WH-1000XM3 har vunnit flera fina priser och fått många bemärkelser för hur bra den presterar, och vi håller med — det är ett par riktigt bra hörlurar för dig som vill ha bra brusreducering.


Sony WH-1000XM3

Hitta det lägsta priset »

Följande affärer säljer WH-1000XM3:

3. Apple AirPods Max

Efter Apples framgångar med de mindre modellerna AirPods och AirPods Pro kommer här flaggskeppet AirPods Max, som snabbt har blivit ett oerhört populärt alternativ bland de som vill lägga lite mer pengar på sina hörlurar.

Även om dessa är i dyraste laget imponerar de ljudmässigt — om du tycker de är värda pengarna är sedan upp till dig, men om du har pengarna tycker vi det utan tvekan.

Finns i färgerna svart och vitt.


Apple AirPods Max

Hitta det lägsta priset »

Följande affärer säljer AirPods Max:

4. Bose QuietComfort 35 II

Den amerikanska tillverkaren Bose var de första som gjorde riktigt bra brusreducering, och nu när konkurrenterna har börjat komma i kapp har de behövt utveckla konceptet ytterligare. QuietComfort 35 II är en imponerande modell med bra ljud och mycket bra brusreducering — allt till ett pris som inte är alldeles för högt.

Finns i färgerna silver och svart.


Bose QuietComfort 35 II

Hitta det lägsta priset »

Följande affärer säljer QuietComfort 35 II:

ButikLagerPris
🟢Visa »
🟢Visa »
🟡️Visa »
🟡️Visa »
🟡️Visa »

5. Shure Aonic 50

Shure har lyckats riktigt bra med både ljud och brusreducering i Aonic 50, dessutom med en batteritid på upp emot 20 timmar. Sitter bra på huvudet och släcker ut störande ljud runt omkring på ett effektivt sätt.

Finns i färgerna svart, svartbrun och vitt.


Shure Aonic 50

Hitta det lägsta priset »

Följande affärer säljer Aonic 50:

Vad är brusreducerande hörlurar?

Brusreducering kallas ofta ANC, vilket står för Active Noise Reduction — eller aktiv brusreducering på svenska, och handlar om att hörlurarna filtrerar bort brus, sus och andra störande ljud som kommer utifrån.

Effekten som brusreducerande hörlurar ger är allra bäst resultat när du upplever lågfrekventa ljud som på flygplan, i bilen och bussen eller på tåg och tunnelbanor — bakgrundsljud som kan vara påfrestande eller irriterande är som bortblåsta när du har brusreducerande hörlurar.

Hur fungerar brusreducerande hörlurar?

Aktiv brusreducering kan kännas som magi när du använder ett par brusreducerande hörlurar, eftersom skillnaden är väldigt stor och ljud utifrån stängs ute mycket bättre än de historiskt kunnat göra av slutna hörlurar.

Egentligen är det hela ganska enkelt — brusreducerande hörlurar fungerar har mikrofoner som alltid tar in omgivningens ljud, och därefter fasvänds ljudsignalen så att de olika ljuden "tar ut" varandra. Resultatet är att dina öron inte uppfattar lika höga ljud runt omkring dig, vilket är underbart.

Vilka fördelar har brusreducerande hörlurar?

Förutom den självklara fördelen att de minskar störande moment — speciellt i kollektivtrafiken — skyddar de även dina öron; eftersom de stänger ute mycket bakgrundsljud behöver du inte alls ha lika högt i dina hörlurar för att höra din musik bra.

Dina öron kommer alltså tacka dig för att du köper ett par hörlurar med aktiv brusreducering.

Vanliga frågor

Vad händer när batterierna tar slut?

Många som ska köpa hörlurar med aktiv brusreducering — eller trådlösa högtalare för den delen — oroar sig för vad som händer när batterierna tar slut om du inte hinner ladda upp dem igen. Slutar de fungera? Svaret är lyckligtvis nej, de slutar inte fungera; du använder istället den kabel som medföljer och kopplar in hörlurarna precis som traditionella hörlurar. Däremot kommer inte de aktiva funktionerna som ljud över bluetooth och brusreducering att fungera.


Om artikeln


  • Titel: Bästa brusreducerande hörlurarna 2024
  • Skribent: Konsumentmagasin
  • Senast verifierad: 5 juni 2024