Jämför de bästa erbjudandena hos svenska operatörer och hitta det bästa mobilabonnemanget för dig!

Att ha ett riktigt bra mobilabonnemang underlättar vardagen enormt — fria samtal är en stor fördel för den som pratar mycket, och en rejäl datamängd är bäst för den som använder många digitala tjänster.

Här spelar faktorer som månadsavgift, hur mycket surf som ingår och hur bra täckning du får stor roll i vilket abonnemang som passar dig bäst personligen. Är det viktigast att du betalar så lite som möjligt per månad, eller är det viktigast att du har full mottagning mitt i skogen?

Billigast mobilabonnemang 2024

De här är de billigaste svenska mobilabonnemangen, som allihop har fria samtal och SMS — du behöver alltså aldrig oroa dig för att inte kunna ringa för att räkningen blir för dyr.

Operatör FastprisFrånData
Fello
Ja
47.5 kr
2 - 22
Hallon
Ja
49 kr
4 - 100
Halebop
Ja
99 kr
4 - 40
Comviq
Ja
149 kr
5 - 50
Tre
Ja
199 kr
5 - 50
Vimla
Ja
25 kr
3 - 100
Chilimobil
Ja
149 kr
6
Tellus Mobil
Ja
1 - 100

Hos många aktörer kan du få de första månaderna till otroligt låga priser, exempelvis hos Fello kommer du undan med under 50 kr per månad i början av ditt abonnemang.

Mobilabonnemang med obegränsad surf

För att du ska känna dig helt obegränsad i ditt mobilanvändande är det ultimata ett abonnemang som inte har obegränsad surf — alltså där du inte har någon gräns på din datamängd, utan kan surfa på precis så som du önskar under hela månaden.

Operatör Fri surfAvgiftLäs mer
Chilimobil
Ja
349 kr
Tre
Ja
399 kr

Ett mobilabonnemang med obegränsad surf innebär att din datamängd aldrig tar slut, vilket faktiskt innebär att du inte behöver ha något bredband hemma; istället kan du dela ut internet till din dator på din telefon.

Bästa mobilabonnemanget

Vad gör ett bra mobilabonnemang? Det är så klart olika från person till person, eftersom var och en av oss våra egna preferenser — vi gillar helt enkelt olika saker. När det kommer till mobilabonnemang kan saker som bra mobiltäckning, låga avgifter, surfpott eller obegränsad surf vara stora fördelar.

1. Bra mobiltäckning

Om du inte alltid befinner dig i närheten av en tätort kan det vara bra att väga in hur bra mobiltäckning varje operatör har. Oftast är det här faktiskt inget problem — de svenska mobiloperatörerna har täckning över nästan hela Sverige — men det finns faktiskt platser i landet där mobiltäckningen inte riktigt når fram.

Vet du med dig att du bor på en plats som generellt har dålig mottagning kan det vara värt att undersöka vilka operatörer som har bäst täckning i ditt område. Du ser detta på respektive mobiloperatörs hemsida under något som kallas för täckningskarta.

2. Låg avgift

Bryr du dig inte så mycket om hur mycket mobilsurf du får, utan är den avgörande faktorn för dig istället månadskostnaden? Våra listor är sorterade med lägst pris först, så att du snabbt och enkelt ska hitta det absolut billigaste mobilabonnemanget som finns på marknaden — utan att för den delen behöva tumma på kvalitén.

3. Mycket mobilsurf

Om du tittar mycket på YouTube, streamar film eller gillar att lyssna mycket på musik kan det vara värt att ha ett mobilabonnemang där du får en stor datamängd, alltså mycket mobilsurf. Det ger dig mer frihet eftersom du kan göra precis det du vill med ditt mobilabonnemang.

Är du en riktigt flitig användare av mobilsurf kan det vara värt att titta på mobilabonnemang med fri surf, alltså där du kan lyssna på Spotify eller strömma film hela månaden utan att behöva oroa dig för att mobilsurfen tar slut. Vi har samlat frågor och svar om bästa mobilabonnemangen med obegränsad surf så att du enkelt ska hitta det du söker och få svar på dina frågor.

4. Bra kundtjänst

Hör du ofta av dig till kundtjänsten för att få hjälp med inställningar, fakturor eller abonnemanget som helhet? Då kanske någon av de större operatörerna är bättre för dig, eftersom de mindre operatörerna skär ner på just dessa tjänster — men det är också därför de kan ha så låga priser. Du som konsument väljer alltså själv vad du tycker är viktigast; låg månadskostnad och lite sämre kundtjänst, eller högre månadskostnad och ett bättre stöd.

5. Samma funktionalitet

Det är dock värt att komma ihåg att funktionaliteten mellan de billigare operatörerna och de dyrare inte skiljer sig åt. De använder samma teknik och samma operatörsnät, vilket innebär att de kommer fungera precis lika bra och ha samma mobiltäckning runt om i Sverige och inom EU.


Om artikeln


  • Titel: Bästa mobilabonnemanget 2024
  • Skribent: Konsumentmagasin
  • Senast verifierad: 24 mars 2024