Här jämför vi de bästa bolånen i Sverige, så att du enkelt och snabbt kan hitta bolånet med lägst ränta.

Med lägre ränta på bolånet kan man spara tiotusentals kronor om året. Vi har samlat Sveriges bästa aktörer på bolånemarknaden på ett och samma ställe — det enda du behöver göra är att bestämma dig för var du vill låna till din bostad.

Låneförmedlare för bolån

Om du är ute efter att hitta den lägsta bolåneräntan så enkelt som möjligt är den bästa metoden att använda en så kallad låneförmedlare, där du gör en enda ansökan och sedan får ett förslag om olika banker som kan erbjuda dig bolån.

Bästa låneförmedlare för bolån:

Förmedlare RäntaLöptid (år)
Comboloan
1.35 - 7.9
30 - 40
Compricer Bolån
0 - 10

När du har gjort en ansökan är det sedan bara att välja vilken bank du önskar ha ditt bolån hos. Den största fördelarna med att använda en låneförmedlare för ditt bolån är att:

  1. det bara tas en UC-kontroll trots flera erbjudanden
  2. det är du som väljer vilken bank du vill låna hos

Det innebär att du slipper mängder med kreditupplysningar när du ansöker om olika lånelöften hos bankerna, samt att du i lugn och ro kan välja det bolån som passar dig bäst.

Bästa bolåneräntan 2024

Bankernas aktuella räntor för bolån är följande:

Bank 3 mån1 år5 år
Bolån
1.33 %
1.35 %
1.45 %
Bolån
1.53 %
1.41 %
1.47 %
Bolån
1.69 %
1.59 %
1.59 %
Bolån
2.39 %
1.79 %
1.65 %
Bolån
2.39 %
2.09 %
1.84 %

Räntorna uppdateras så snart en bank ändrar sin bolåneränta.

Vanliga frågor

Undrar du över något inför ditt bolån? Här svarar vi på vanliga frågor om bolånet och ansökan.

Hur får jag den lägsta räntan?

Räntan du får hos din bank är alltid individuell. Det betyder att du inte är garanterad att få samma ränta som någon annan, utan att banken väger in din egen ekonomi i beslutet.

Det är flera olika kriterier som avgör vilken ränta du eller du och din partner får hos er bank. Dels väger banken in er belåningsgrad, alltså hur mycket ni lånar i förhållande till bostadens värde, dels era inkomster och slutligen er ekonomiska situation.

Ni kan exempelvis ha höga inkomster men också höga utgifter, vilket innebär att ni kanske inte har utrymme för att låna så mycket pengar som ni har tänkt. Se därför till att försöka minska utgifterna och skär ner på sådant ni inte behöver inför bankens bolånekalkyl — för ju mer pengar ni får över varje månad, desto mer pengar kan ni låna av banken till ert boende.

Varför är en låneförmedlare bra?

Det finns flera fördelar med att använda en låneförmedlare för ditt bolån, men den främsta är att du bara gör en enda ansökan — och därmed bara en förfrågan hos kreditupplysningsföretaget — samt att du sedan kan välja mellan dina erbjudanden hemifrån, i lugn och ro.

Om du använder en låneförmedlare för bolån som Comboloan eller Compricer Bolån har du de bästa förutsättningarna för att hitta det bästa bolånet för just din egen ekonomiska situation.


Om artikeln


  • Titel: Bästa bolåneräntan 2024
  • Skribent: Konsumentmagasin
  • Senast verifierad: 28 april 2024